Het gaat de goede kant op…

Op de Vlaardingse lentemarkt visitekaartjes en flyers uitgedeeld, iedereen was enthousiast, er zijn deze dag alleen geen tasjes verkocht.

Wel vijf tasjes besteld, diegene gaat zelf niet naar een vakantieland, waar kinderen een ieniekus-tas kunnen gebruiken. Maar ik ga ze voor haar naar Oeganda meenemen. Het totale aantal tasjes wat ik straks mee mag nemen staat inmiddels al op acht, ik kan er zeker kinderen blij mee maken.

Ook heb ik nog een schommel, verf en andere schoolartikelen klaar liggen (die zijn in Oeganda niet of nauwelijks te koop). Om alles straks in het vliegtuig mee te krijgen ben ik nog op zoek naar lichte stevige tas, wie heeft er een oude die in Oeganda mag blijven? Spullen zoals schriften, potloden e.d. wil ik daar kopen, verdient de plaatselijke “Action” er daar ook nog wat aan.

Nog even een kleine update met betrekking tot de schoenendozen:
Op de valreep kreeg ik van een collega nog een schoenendoos, net voordat we naar Zevenhuizen gingen. Dus zijn er nu weer 101 ingeleverd. Schoenmaatjes gaf aan dat ze waarschijnlijk in september als één van de eersten naar Moldavie zullen gaan (kijk op de website van Edukans voor foto’s). Op zolder staat er al weer één klaar, maar ik heb voor mezelf besloten dat ik voor de vakantie geen stapels dozen meer mag halen bij de Schoenenreus. Alleen gekregen exemplaren versier en vul ik.

Als extra, de lente-aanbieding van de ieniekus-tas die geldig is tot eind juni 2012. Maak er gebruik van!!
Ik hoop jullie zo weer op de hoogte zijn van het wel en wee van ieniekus.

Groet en een ieniekus,

Ineke.

Een feestelijke dag…

Hallo allemaal,

Koninginnendag zag ik mijn kans schoon, ik zou met een mooi tafeltje met het ieniekus-spandoek, tasjes en veel reclame heel Vlaardingen laten weten dat ik er was. Zo gezegd ,zo gedaan. Spullen gekocht om de tasjes kompleet te maken, een oranje ballonnetje erbij, het was tenslotte een oranje-dag. Ik zag het helemaal zitten, totdat we de voorwaarden van het verkopen van spullen op deze dag gingen lezen. Er moest namelijk iemand van onder de zestien jaar aanwezig zijn. Probleem!! Waar haal ik zo snel een kind vandaan die het ziet zitten om bij mijn tafeltje de ieniekus-tassen te helpen verkopen? Bij een reisbureau gevraagd of ze open waren, kon ik misschien voor hun deur gaan zitten. Jammer, ook dit mislukte. Maar toch was 30 april voor mij een feestelijke dag.

‘s-Morgens eerst de kleedjesmarkt over om allerlei spullen te scoren voor de schoenendozen. Iedereen wil graag mee helpen als het om de schoenendozen gaat. Aan het eind van de middag nog even terug voor de laatste aanbiedingen. Wat schetst mijn verbazing, veel mensen zijn weggegaan en hebben hun spullen laten liggen, da’s GRATIS meenemen. En dat was niet tegen dovemansoren!! Heb daardoor nog eens drie tassen spullen meegenomen en vier reeds blauw geverfde schoenendozen (degene die ze heeft laten liggen, bedankt, het scheelt mij een hoop versierwerk).

Deze dag heeft voor ieniekus toch ook een positieve wending. Afgelopen vrijdag was ik bij Champs Elysees en vertelde daar van mijn 30-april-acties om de tasjes aan de man te brengen. Janine was meteen enthousiast, ik mocht haar etalage wel gebruiken om reclame te maken voor de tasjes en als ik op 12 mei een tafeltje voor haar winkel wilde neerzetten op de lente-markt, dan was dat geen probleem. Super, direct actie op ondernomen. Flyers, tasjes, en een leuke aanbiedingposter naar de winkel gebracht. Zo dat is één. Nog een andere tip was om Groot Vlaardingen, de plaatselijke krant, te benaderen om in aanmerking te komen voor de Vlaardinger van de week. Dat staat nu ook op mijn lijstje om nog te gaan doen.

Dan ben ik nog met post.nl bezig om daar een ieniekus-webwinkel te maken, als dat nou ook nog lukt deze week, dan kan ik echt zeggen dat 30 april een  feestelijke dag, of liever gezegd week, is geworden.
En je weet nooit hoe een koe een haas vangt, zouden ze bij mij thuis zeggen.

Even voor alle mensen die mij geholpen hebben om de schoenendozen te vullen, ik heb er nu weer 100 klaar staan, en ga ze deze week naar Edukans brengen, allemaal bedankt.

 

Jij blij, kind blij, een ieniekus!