Druk, maar lekker bezig…

…zo kan ik het toch wel kort samenvatten!! Druk met het vullen van nieuwe schoenendozen, en tussendoor met een 20kg doos voor een nieuw project. Want in mei 2017 hadden we een bijzondere ontmoeting…

Ons speciale schooltje in Oudtshoorn...Eigenlijk waren het 2 projecten, die we tijdens een kort verblijf in Zuid-Afrika vorig jaar tijdens de mei-vakantie bezocht hebben. Want allereerst zijn we, na ruim 8 jaar, terug gegaan naar het schooltje Vrederust in Oudtshoorn. Voor wie het allemaal wat weggezakt is, zie ons eerdere verhaal over Oudtshoorn, onder de succes-verhalen.

Wat ons meteen opviel, was dat het schooltje er zo goed uit zag, er waren prachtige gebouwen neergezet met een heuse buitenspeelplek waar menig Nederlandse school jaloers op zou zijn. Waar ik vooral benieuwd naar was, wat was er nog over van de materialen die ik destijds opgestuurd had. Maar ja, na 8 jaar intensief gebruik, was er natuurlijk wel het één en ander

De 2016 eindstand, op naar 2017…

Het december 2017 teamEind december 2016 is het dan eindelijk zover, de vele versierde schoenendozen, zoals al tijden opgeslagen in de garage-boxen van Kade 40, gaan vandaag in konvooi naar de nieuwe Edukans inlever-lokatie in Gouda.

Het contract met de loods in Zevenhuizen is helaas niet verlengd, en daardoor hebben we de afgelopen tijd te kampen gehad met wat logistieke problemen. De openingstijden van de nieuwe plek zijn sowieso ongunstiger, en natuurlijk is de afstand naar Gouda een stukje verder. Dat op zich is nog niet zo erg, maar de A20 is een crime als het gaat om een snelle verbinding, er staan hier bijna altijd files!! En nu blijkt ook het openbaar vervoer verre van optimaal, maar daarover later meer…

Met behulp van enkele extra krachten (Mams, Henk, en Harry en Harma) staan we ‘s-morgens

Resultaten Loggerfestival 2016…

MateriaalZo, het Loggerfestival 2016 is achter de rug, en het was een topdag!! Heel veel enthousiaste kinderen en ouders, wat een groot aantal dozen heeft opgeleverd. Leuke gesprekken, enthousiaste papa’s, mama’s en kinderen, iemand kreeg zelfs spontaan een idee voor een mooi kinderfeestje.
Het weer liet ons gelukkig ook niet in de steek dit jaar, en ‘s-avonds kwamen we er zelfs achter dat we warempel een beetje verbrand waren!! Dat hadden we in alle drukte niet gemerkt…

Na een weekendje stevig doorwerken staan alle 81 dozen al weer bijgevuld klaar om naar de garage van Kade 40 te gaan.

Ik wil deze keer in het bijzonder kringloopwinkel ‘Het Goed’ in Vlaardingen

De laatste nieuwtjes…

_DSC2195Lieve ieniekussers, er zijn een paar dingen die ik graag met jullie wil delen…

Ten eerste: Het was weer een waar feest om op Koningsdag de kleedjesmarkt af te gaan, wat een leuke, lieve mensen. Iedereen was zo behulpzaam, ik mocht al mijn volle tassen bij een kraampje neerzetten, zodat ik nog meer spullen kon verzamelen. Veel spullen werden me toegestopt voor in de schoenendozen, zonder te betalen of voor een leuk klein bedrag. Via deze weg wil ik alle mensen daarvoor bedanken, we kunnen binnenkort weer heel veel kinderen blij maken met een goed gevulde cadeau-doos.

Ten tweede: Zoals de meeste Vlaardingers inmiddels al weten, ook 2016 kent weer een oergezellige VL-Loggerfestival editie (op zaterdag 25 juni, noteer ‘m in je agenda), en net zoals het voorgaande jaar schenkt de organisatie ons weer een container. We willen weer zoveel mogelijk schoenendozen gaan versieren /

Een prima jaar mooi afgesloten…

Al weer bijna vijf weken in 2016, ik ben weer met volle overgave begonnen en kijk nog even terug op een fantastisch vorig jaar. Daarin heb ik, samen met een heleboel lieve mensen, het record van 2014 verbroken door maar liefst 372 schoenendozen in te leveren, een prachtig resultaat!

Eind december was de vrijwilligersdag in Zevenhuizen (Zuid-Holland), en daar hebben een groot aantal vrijwilligers weer zorggedragen voor een grondige inspectie van de vele verzamelde schoenendozen in de loods aldaar. Alle dozen kregen de basis-set en werden af en toe van wat extra’s voorzien, zodat alle dozen een gelijke inhoud hebben. Belangrijk, zo krijgen alle kinderen namelijk hetzelfde… Uiteindelijk zijn ze inmiddels verscheept naar kinderen in o.a. Irak. We hopen dat deze dozen de stress-situatie in dit spannings-gebied voor hun wat kunnen verlichten.

Het VL-Loggerfestival fotoboek…

ieniekus fotoboek

Het is al weer een tijdje geleden dat we de ruk-winden moesten trotseren, maar ik blijf er goede herinneringen aan houden, het VL-Loggerfestival met Edukans, in juni van dit jaar. Inmiddels heb ik ook een mooie herinnering van deze speciale dag, namelijk een fotoboek dat ik van Frank gekregen heb voor mijn verjaardag. En inmiddels heeft-ie er ook een digitaal exemplaar van gemaakt, zodat iedereen het nog eens rustig kan bekijken.

Het boek geeft een ‘sneak preview’ in alle voorbereidingen vooraf, en laat natuurlijk ook een hele mooie impressie zien van de dag zelf. En dat kan ik natuurlijk wel aan Frank overlaten, het ziet er precies hetzelfde uit als het echte boek. Maar dat blijft natuurlijk toch het mooiste!!

Het einde van een topjaar…

Johan's prijs!!We sluiten dit jaar bijna af, voor mij persoonlijk met een dag vrijwilligerswerk in Zevenhuizen op 22 december aanstaande. Maar dat niet alleen, zoals jullie al gelezen hebben, heeft Johan van de Pols de fotoprijs gewonnen. De 22e gaan we die prijs officieel overhandigen. We nodigen iedereen uit om dit samen met ons te doen, en als je dan toch in Zevenhuizen bent, is het misschien een leuk idee om de handen meteen uit de mouwen te steken!! Blijf en help samen met mij en nog veel meer mensen om de dozen op deze dag te controleren. Ik zou zeggen ‘vele handen…’ en  ‘hoe meer zielen…’. Het wordt zeker een intensieve, maar vooral ook een leuke dag. Heb je tijd  of lijkt het je  leuk om dit topjaar zo af te sluiten, laat het mij dan even weten, ik zorg dan voor aanmelden en dergelijke.

Wil je op een andere dag jou steentje bijdragen, neem dan een kijkje op de site van Edukans en kies een dag dat je kan komen helpen.

Heel veel dozen…

Het feest kan beginnen...Het is alweer ruim een maand geleden dat we het Vlaardings Loggerfestival hebben gehad. Het was een groot succes!! Er waren 69 kinderen die met hun tong uit hun mond de mooiste doos wilden maken die je je maar kon wensen. En niet alleen de buitenkanten werden versierd, maar ook menige binnenkant kreeg een ware metamorfose…

Er waren zelfs een tante en een vader die naar de Action zijn gegaan om de dozen tot aan de rand toe te vullen. Bij de andere zat de basis er in, nu moest ik ze nog bijvullen. Door de drukke agenda is me dat nu uiteindelijk pas gelukt. Er staan 73 dozen klaar om verstuurd te worden. Ja, je leest het goed, vier meer dan op het Loggerfeest. Ik werd nog door één van de kinderen gebeld, of ze er nog een paar versierde en gevulde dozen mocht brengen, zo leuk vond ze het.