Onze reis door het Zuid-Afrikaanse landschap midden 2009 is er weer één om nooit te vergeten; prachtige vergezichten, de complete “Big Five” en bijzonder blije mensen… We reizen dwars door het land en genieten iedere seconde!
Tegen het einde van de reis staat een schooltbezoek gepland. We hebben met de complete reisgroep een bedrag bij elkaar gelegd, en krijgen in een plaatselijk winkelcentrum de gelegenheid (school-)spullen te kopen. Deze doneren we dan later aan het schooltje.

Iedereen gaat fanatiek aan de slag en allemaal hebben we een andere invalshoek. De één koopt schriften, de volgende twee kilo sinaasappels, ballonnen, engelstalige posters, enz. enz. Al met al hebben we een ruime variatie aan spullen bij ons als we in Oudtshoorn aankomen.

De school, een groot woord voor niet meer dan een klein lokaaltje, is vrij leeg met hier en daar een schoolbankje, en verrassend, voor ieder kind een beker met tandenborstel. Het doet me deugd dat er geprobeerd wordt de kinderen veel te leren met de weinige spullen die ter beschikking staan. Daar kunnen wij, met onze weggooi-maatschappij, nog een heleboel van leren!

De doos komt als een complete verrassing en wordt vol bewondering door het onderwijzend personeel uitgepakt. De kinderen staan er een beetje beduusd bij, ieder met een sinaasappel in zijn of haar hand. Zoveel aandacht hebben ze waarschijnlijk nog nooit gekregen…
Gelukkig breekt het ijs snel als Riaan de bal tevoorschijn haalt, en met de kinderen gaat voetballen, heerlijk, wat een vrolijkheid! Hij maakt ook foto’s en trekt de raarste gezichten met de kinderen, dat levert te “gekke” foto’s op. Bij het vertrek weet ik al wat mijn volgende project gaat worden… Ik pols even bij Riaan, en hij wil me er graag bij helpen.

Eénmaal thuis wordt er weer een grote doos geregeld (de Honeywell dozen zijn echt geweldig geschikt), en na wat mailtjes met Riaan mag TNT Post weer aan de bak. Een mailtje doorbreekt uiteindelijk weer het lange wachten…


Date: Tuesday, 1 December, 2009 16:03

Hi daar!

Die wens is voltooi en die doos met al die wonderlike kinder-speelgoed is afgelewer. Ik sal nog veel meer fotos opladen binne die volgende 2 dagen. Die kinderen se monde heb oopgehang! Ik heb verseker veel fotos gemaak. Die postkantoor laat ij wel R1527 betalen voor de ophaal van die doos, maar de groep wat ik nu mee reis heb dit met open harte betalen en jullie heb de spullen gekocht, so als goed en geweldig. Hier zijn solank een paar fotos! Bedankt aan iedereen wat soveel gedaan heb om hierdie kinderen te laat laggen!! Geseende kerstfees! De Kinderen zijn echt bly met de geskenke!!

Riaan de Kock


Riaan heeft de doos dus met zijn huidige reisgroep opgehaald en de invoerkosten zijn spontaan door hun betaald. Daarna is het pakket naar de Vredelust pre-kleuterschool doorgesluisd. We krijgen zelfs een bedankje van de directie met de mededeling dat ze zo verrast waren, dat het dorp door de doos met elkaar de schouders eronder gaat zetten om een nieuw schooltje te bouwen.


Date: Saturday, 5 November, 2009 09:04

Hallo hier uit lekker en pragtige Stellenbosch!

P1070831Ik was die andere dag bij de struisvogel boerdery en hule hebben met heel veel ntoesiasme mij ingelig dat hul wil betrokke raak bij een nieuwe projek wat hulle die direkte gemeenskap rondom die struisvogelboerdery wil helpen! Dit sluit natu
urlik ook daardie klein skooltjie in. Dit komt danksy ons entoesiasme en spesifiek jouw entoesiasme! Ik dink dat sal heel goed inskakel met jouw idee.
Hulle heb nog niemand betrokke behalwe hulself en wil graag ook met jouw kontak maak! Ik vertrou die mense 100 persent en ik sal jouw hul email adres dorstuur en geef ook jouw email aan hulle door. Die vrou om mee te praat is Tania.

Hoop dit gaan goed!
Riaan

ps: Hier is ‘n kopie van die mail wat ik van de struisvogel boerdery ontvang.

Hi Riaan
Insake : SCEP – Schoemanshoek Community Enhancement Project

Ons is besig om SCEP te help met ‘n webtuiste en bemarking van die projek.
Ek weet jy is sulke projekte goedgesind. Ek sal jou hulp waardeur.

Kan jy dalk daai vrou van Holland se besonderhede vir my aanstuur.
Dankie baie.

Toodels
Tania


Dat verdiend een beloning, vinden wij, en sturen wederom met behulp van Riaan een tweede pakket. Misschien zijn we nog eens in de gelegenheid het nieuwe schooltje met de spullen uit Nederland te bekijken, dat lijkt me echt fantastisch!!