Hier doen we het voor...Ja, ienie-kussers, ik ben niet meer te stoppen, er borrelt een idee in mijn hoofd, iets waar ik, en, naar ik hoop vele anderen, heel erg enthousiast over gaan worden… Ik zou namelijk zo graag heel veel Vlaardingse kinderen betrekken bij het versieren en vullen van de Edukans schoenen-dozen.

Zodat ik hen kan laten voelen dat het leuk is om voor iemand anders iets moois te maken, en dat kinderen in Afrika heel blij worden van hun mooie cadeautjes. En misschien wel ontdekken hoe goed wij het in Nederland allemaal hebben…

Hier komt mijn idee (volgens mij ‘het beste idee van Nederland’):

Eén keer per jaar wordt het Vlaardings Loggerfestival gehouden, met een heus kinderplein, waar kinderen zich kunnen vermaken. De bedoeling is om een container te huren, waarin kinderen ter plekke een schoenen-doos kunnen versieren (met o.a. verf, papier, stickers), en waar al diverse spullen (zeep, tandenborstels, tandpasta, washandjes, e.d.) aanwezig zijn om het geheel mee te vullen. De media-aandacht is nodig om de kinderen te laten weten dat ze ook iets persoonlijks in de doos mogen doen, en dat ze die spullen dan tijdens het festival van thuis kunnen meenemen.

Het is geen klein project, en er is zeker werk aan de winkel:

  • Hoe gaan we het geheel vormgeven (het moet een gezellige / uitnodigende container worden)?
  • Hoe komen we aan de materialen?
  • Hoe krijgen we de dozen in Zevenhuizen?
  • Hoe regelen we de nodige media-aandacht; advertenties in Groot Vlaardingen en zendtijd bij Omroep Vlaardingen?
  • Er is natuurlijk ook de nodige hulp nodig op de dag zelf, alles ‘s-morgens vroeg klaarzetten, en ‘s-avonds ook weer opruimen.

Op dit moment ben ik bezig met een organisatie die mij misschien wil helpen met het benodigde sponsorgeld. Ook Edukans is benaderd om commentaar te geven op mijn idee. En het waren een paar spannende dagen van lang wachten, maar inmiddels weten we dat er heel enthousiast gereageerd is!! Nog even op een officiele goedkeuring wachten, en dan kan het grote organiseren beginnen…

Wie suggesties heeft, sponsors kent, of zaken heeft die ik zeker niet mag vergeten, laat het me weten. Schrijf in elk geval  zaterdag 13 juni 2015 alvast in je agenda, als het goed is (lees: als er in Vlaardingen niet nog meer bezuinigd gaat worden) gaat het dan gebeuren!!

Ik heb er heel veel zin in en hoop op héél véél blije kinderen. Laat me vooral weten wat jullie ervan vinden,
Groetjes van Ineke / een ienie-kus.