KnuffelsHij zit propvol, er kan echt niets meer bij!! Jammer alleen, ik had nog  wat materiaal over en ben al een tijdje naarstig op zoek naar bruine, zachte poppen. Maar het maximale aantal kilo’s is bereikt, dus niet  langer wachten, de doos gaat nu weg.

Alleen nog een handig tijdstip bedenken, we hebben de auto even nodig, en TNT-post moet natuurlijk open zijn. Vrijdag wordt uiteindelijk gekozen als optimale dag… Na het plakken van de adres-etiketten en zorgvuldig dichtplakken van de doos gaan we op weg naar het TNT pickup kantoor. Heel slecht gepland, zo blijkt twee minuten later, want de regen komt met bakken uit de hemel vallen, en daar kan een kartonnen doos niet echt goed tegen. Snel naar binnen en ‘m laten wegen, elke gram boven de 20 kilo zorgt voor een extra toeslag, daar zitten we niet op te wachten. Nog even de inhoudslijst overhandigen, nodig voor de douane, zodat men weet wat er allemaal over de verschillende grenzen gaat. Die is echter thuis blijven liggen, in de gouwigheid helemaal vergeten… Moet Frank weer met de auto naar huis, en ik regel hier ter plekke alvast de financiele afhandeling.

Uiteindelijk kan de lijst alsnog worden bijgevoegd, en nu maar hopen dat hij ongeschonden in Botswana aan komt… En, dat zou helemaal leuk zijn, dat we uiteindelijk een berichtje krijgen dat-ie ook daadwerkelijk op de plaats van bestemming is aangekomen!!

Nu, inmiddels enkele weken later, zie ik  via Track & Trace dat het pakket in Botswana is aangekomen, op het vliegveld van Maun. Of hij daarna nog op het schooltje is afgeleverd, dat wordt echter niet duidelijk. Hemelsbreed is het nog een paar kilometers, dus daar kan het niet aan liggen… TNT-post maar eens gebeld met de vraag of de doos al is afgeleverd op het adres? Dat weten ze ook niet zeker, ik moet een formulier invullen voor het starten van een zoekopdracht in Botswana. Oh ja, dit kan wel weer enkele weken in beslag nemen… En of ik de doos eventueel ook weer terug wil? Wachten kan ik gelukkig erg goed en de doos, die mag in Botswana blijven, liefst op het juiste adres!! Dus lieve mensen, helaas nog even wachten, ons verhaaltje wordt vervolgd.

In de tussentijd de laatste zelfgevulde dozen ingeleverd en, samen met mijn zus Jenny, in de Kerstvakantie een dagje bij Edukans geholpen met het controleren van alle ingeleverde schoenendozen. Dankzij jullie allemaal zijn er in 2014 uiteindelijk 252 dozen via ieniekus ingeleverd, het totale aantal dozen (over de afgelopen 4 jaar) staat nu op 849. Dat zijn al heel veel kinderen die heel erg blij zijn gemaakt, heel erg bedankt!!

Groeten uit Vlaardingen van ieniekus,

Ineke.