Al weer bijna vijf weken in 2016, ik ben weer met volle overgave begonnen en kijk nog even terug op een fantastisch vorig jaar. Daarin heb ik, samen met een heleboel lieve mensen, het record van 2014 verbroken door maar liefst 372 schoenendozen in te leveren, een prachtig resultaat!

Eind december was de vrijwilligersdag in Zevenhuizen (Zuid-Holland), en daar hebben een groot aantal vrijwilligers weer zorggedragen voor een grondige inspectie van de vele verzamelde schoenendozen in de loods aldaar. Alle dozen kregen de basis-set en werden af en toe van wat extra’s voorzien, zodat alle dozen een gelijke inhoud hebben. Belangrijk, zo krijgen alle kinderen namelijk hetzelfde… Uiteindelijk zijn ze inmiddels verscheept naar kinderen in o.a. Irak. We hopen dat deze dozen de stress-situatie in dit spannings-gebied voor hun wat kunnen verlichten.

De foto overhandiging...Aan het einde van deze middag is de foto van onze wervings-actie aan winnaar Johan van der Pols overhandigd, een mooie afsluiting. Ook dit jaar gaan we wat acties op touw zetten, mocht er iemand een leuk idee hebben, laat het ons zeker weten. Houdt de website dan ook regelmatig in de gaten… En ‘like’ en ‘link’ ons, we willen graag meer mensen bereiken, dus schrijf jezelf en vrienden en kennissen in voor onze reguliere nieuwsbrief.

Nu ben ik al weer druk bezig om het record  van vorig jaar te verbreken. Gisteren heb ik een flinke slag geslagen met een heleboel mooi materiaal tijdens een bezoekje aan de kringloop-winkel in Sint Michielsgestel, de opbrengst wordt ook hier weer nuttig besteed, met hun eigen school-projecten in Indonesie. Duidelijk een win-win situatie.

Ik hoop op weer zo’n jaar waarin we met elkaar heel veel kinderen een mooie schoenendoos kunnen bezorgen. Met dank aan Edukans voor alle hulp het afgelopen jaar.

Groetjes van Ineke / ieniekus.