Lieve allemaal,

Ja, er is nieuws uit Oeganda. De doos met 20 kilo schoolmaterialen is op het kleine schooltje, Amazing Grace, aangekomen. We hebben zelfs een paar foto’s van allemaal blije mensen gekregen. Dat is SUPER!! Met dank aan reisorganisatie Habari, die de doos naar het schooltje heeft gebracht.

Er staat nog een grote doos met spullen klaar voor een ander schooltje in Oeganda, snel even de paperassen in orde maken, dan kan die ook verstuurd worden. Als we het postadres kunnen achterhalen, tenminste… Ik heb inmiddels  het mail-adres weer gevonden, en nu maar hopen dat ze snel reageren. Het zou fijn zijn als we de doos voor september bij TNT-post kunnen inleveren, dan zou die nog net in december in Oeganda (kunnen) arriveren. Dat zou ook voor hun een mooie Kerst betekenen!!

Wat ook goed gelukt is, is om uit Zuid-Afrika zeepjes mee te nemen. 43 Stuks, zo’n anderhalve kilo, dit met behulp van onze reisgenoten. Ik kan weer even vooruit, maar kan natuurlijk altijd meer zeepjes e.d. gebruiken.
Ik wil via deze weg dan ook Hanneke, Veroni, Astrid, Annemarie, Walter en Maria bedanken voor het verzamelen van de vele zeepjes. Logistiek misschien niet helemaal verantwoord, want zoals jullie weten zullen ze waarschijnlijk weer in Afrika terecht komen.

Ik ben niet meer te stuiten, Scapino in Vlaardingen wordt gek van me, ‘hebben jullie nog schoenendozen’? Ik ben wel op de fiets, kan er per keer maar zo’n 8 meenemen. Gelukkig blijven ze ze voor me bewaren en het blijft voor mij een goede reden (vind ik) om de stad in te gaan.

Niet alleen de reisgenoten helpen ons dus, inmiddels hebben we er weer een aantal fijne ieniekus-vrienden / sponsors bij gekregen. Die allemaal druk bezig zijn om de dozen te vullen met leuke, handige spullen. Het geeft een waanzinnig gevoel dat er nog meer mensen zijn die zich willen inzetten voor de minder bedeelde kinderen op deze aardbol. Zie de lijst met vrienden en sponsors, hij blijft gestaag groeien. Heel veel dank!!

Kon ik jullie allemaal maar laten zien wat een feest het is als deze kids de dozen openmaken, het lijkt mij een geweldige ervaring, een groot feest om die mooie blije gezichtjes te zien glimlachen. Wie weet gebeurt dat nog eens… De website van Edukans biedt van tijd tot tijd video’s aan met een blik achter de schermen, kijk eens op hun website: www.edukans.nl.

Als laatste nog even voor de statistieken:
Er zijn dit jaar tot nu toe 120 dozen ingeleverd bij Edukans, en er staan er al weer 35 klaar om weggebracht te worden.

Een ieniekus van mij.