Het december 2017 teamEind december 2016 is het dan eindelijk zover, de vele versierde schoenendozen, zoals al tijden opgeslagen in de garage-boxen van Kade 40, gaan vandaag in konvooi naar de nieuwe Edukans inlever-lokatie in Gouda.

Het contract met de loods in Zevenhuizen is helaas niet verlengd, en daardoor hebben we de afgelopen tijd te kampen gehad met wat logistieke problemen. De openingstijden van de nieuwe plek zijn sowieso ongunstiger, en natuurlijk is de afstand naar Gouda een stukje verder. Dat op zich is nog niet zo erg, maar de A20 is een crime als het gaat om een snelle verbinding, er staan hier bijna altijd files!! En nu blijkt ook het openbaar vervoer verre van optimaal, maar daarover later meer…

Met behulp van enkele extra krachten (Mams, Henk, en Harry en Harma) staan we ‘s-morgens vroeg met twee auto’s en een bus bij de garage-box van Kade 40. Iedereen is goedgemutst, en gelukkig, bij het overladen van de schoenendozen hebben we geen last van een muizenplaag!! Altijd weer afwachten bij opslag in onbekende ruimtes… In konvooi rijden we richting Gouda, en na even zoeken naar het juiste industrie-terrein vinden we uiteindelijk de loods. Wat een puinhoop is het hier!!

We krijgen hulp van enkele medewerkers en omdat de dozen al door mij zijn gevuld en gecontroleerd, mogen ze direct in de grote 1 kuubs kartonnen dozen, die op het terrein staan. En ze weten ook al waar deze partij naar toe zal gaan, het wordt Ghana, joepie, een Afrikaanse bestemming!! Komen mijn schoenendozen met de bruine poppen nog heel goed terecht.
Uiteindelijk wordt het 2 kuub, of 284 gevulde schoenendozen. Een heel mooi resultaat, zo vindt ook de plaatselijke medewerker. We sluiten de dag gezellig af met een lekkere lunch aan de Reeuwijkse plassen, een superlocatie. Harma en Harry trakteren, waarvoor onze dank!!

Trots op jullie allemaal!!Bijna 2 weken later zal ik met het openbaar vervoer naar Gouda gaan, voor de vrijwilligersdag. We controleren hier dan de regionaal ingeleverde dozen, vullen ze eventueel bij en halen er de dingen uit die niet toegestaan zijn (bijv. vanwege geloof). Eerst loop ik in 10 minuten naar het treinstation in Vlaardingen, overstappen in Rotterdam voor de trein naar Gouda, en dan nog eens 20 minuten lopen naar de loods. Je moet er wat voor overhebben…

Na een lange dag zou je dan dezelfde route weer terug moeten nemen, maar ik twijfel over de kortste route en vraag de weg, maar tot overmaat van ramp sturen ze me ook nog eens de verkeerde richting in, waardoor ik uiteindelijk helemaal om Gouda heen loop, op zoek naar dat !@%$# rot-station. Echt helemaal versleten plof ik na zo’n 2 uur reizen uiteindelijk op de bank, ik heb de kuiten van een wereldkampioen sprinter…

Gelukkig ben ik alle ellende alweer lang vergeten, en kijk ik met een tevreden gevoel terug op 2016. Samen met jullie allemaal hebben we weer veel kinderen in de wereld blij kunnen maken, super! Ik ben trots op jullie allemaal.

2017 is inmiddels weer afgetrapt, en ook dit jaar ga ik er weer voor. Daarvoor is natuurlijk weer een hele hoop materiaal nodig, dus mocht je binnenkort gaan opruimen, denk aan mij en schroom niet, ik ben “alle dagen open”. Voor inspiratie, kijk nog eens op onze voorbeelden-pagina.

Oh ja, heb je het succesverhaal van Oudtshoorn in Zuid-Afrika al eens gelezen? Met een beetje geluk krijgt dit een vervolg, tijdens ons volgende bezoek aan Zuid-Afrika. We gaan dit jaar het schooltje weer bezoeken, en dan kunnen we kijken wat er in de afgelopen jaren allemaal verranderd is. Natuurlijk nemen we ook weer schoolspullen en speelgoed mee. We moeten nog veel regelen, maar ik houd jullie op de hoogte!!

Iedereen een gezond en fijn 2017, liefs en een ieniekus,

Ineke.