Hallo ienie-kussers,

Dozen vol gelukIk kreeg vandaag het blaadje van Edukans in de brievenbus, en bij het doorbladeren werd ik heel erg gelukkig!! Er stond een artikeltje in, met als mooie titel “Dozen van geluk”!! En dat gaf precies aan waar we onze actie allemaal voor doen. Klik op de foto voor het complete artikeltje, met dank aan Edukans.

Frank en ik hadden een dejavu-gevoel, wij hadden zo’n zelfde ervaring, zoals op de foto hiernaast, ook al eens gehad tijdens ons bezoek aan een schooltje in Kisoro – Oeganda. Al die oogjes op je gericht, en dat enorm dankbare gevoel bij het uitdelen van onze spulletjes destijds. Geweldig!!

Groeien in je rol als leerkracht

 

 

 

 

Een ander artikel ging over de samenwerking van PABO-studenten met Edukans, in een mooie poging om het onderwijs in landen zoals Malawi, Oeganda, Ethiopïe en Kenia op een hoger niveau te brengen. TOP, daar zou ik als oude kleuterjuf ook wel aan mee willen werken!! Want dat het veel beter kan dat heb ik met eigen ogen gezien. Er is met weinig extra middelen nog zoveel te halen… Laat maar weten, Edukans, ik ben beschikbaar!!

Voor meer informatie over dit onderwerp: www.edukans.nl/onderwijsexpeditie.

Ik ga weer vlug aan de slag met mijn volgende lading lege schoenendozen, heb gisteren weer ruim 30 stuks gekregen, en die moeten weer helemaal vol…
Liefs,

Ineke.

Bronmateriaal: Edukans – Amersfoort.